תמונה ראשית - מרק קר

מרכז טכנולוגיות הייצור הבריטי, MTC, הודיע כי יצרף את טכנולוגיית ה- NANO PARTICLE JETTING של XJET הישראלית לקו הפתרונות הטכנולוגיים לייצור מתקדם שהמרכז מציע ללקוחותיו בבריטניה. מערכת ה-CARMEL, ש״מדפיסה״ מוצרים תלת ממדיים ממתכת ומחומרים קרמיים* בהתזה, כבר נשלחה ליעדה והיא מתוכננת להיכנס לפעולה בקרוב. 

MTC מספק למגוון לקוחות בתעשיות שונות פתרונות ייצור משולבים והוא כולל בין השאר גם את המרכז הלאומי הבריטי להדפסת תלת ממד (ADDITIVE MANUFACTURING) שמסייע ומקדם את אימוץ הטכנולוגיה לטובת שימושיה המסחריים – תוך דגש על הדפסת חומרים קרמיים. על פי הערכת המרכז, מדובר בטכנולוגיה שתזכה לאימוץ נרחב בבריטניה. 

לדברי מהנדס המחקר הבכיר של MTC, ד״ר טום ווסלי, XJET הדגימה בהצלחה את יכולות מערכת ה- Carmel 1400C בייצור חלקים ורכיבים קרמיים לשימושי קצה. ״הטכנולוגיה של החברה הישראלית  מייצרת חלקים קרמיים שנותנים איכות חומר גבוהה וברמה שאינה נופלת במאום מייצור מסורתי – חלקים שמספקים את דרישת הלקוחות. המעבר לייצור מוצרי קצה הוא פשוט ובמינימום השקעת זמן וכוח אדם והתוצאות מרשימות ביותר, זאת בניגוד ללא מעט טכנולוגיות הדפסה בתלת ממד אחרות״. 

 
תמונה - מרק קר

לדבריו, טיב פני השטח והגימור הסופי של המוצרים המודפסים במערכות של XJET הם הרבה למה שניתן להשיג בכל סוג אחר של תהליך הדפסת תלת ממד. ״זאת, מעבר לעובדה שהפתרון מאפשר ייצור של חלקים קטנים, מפורטים ומורכבים, עם משטחים חלקים ומאוד מאוד מדוייקים״. 

להערכת ווסלי, יש צורך אמיתי בשוק לסוג כזה של חלקים. ״אנו רואים ביקוש בתעשיות דוגמת תעופה וחלל, רפואה, רפואת שיניים ובתעשיות הביטחוניות, שזקוקות לייצור מהיר ומשתלם כלכלית של כלים בדיוק גבוה, כמו גם דרך לייצור קל ונוח של מוצרי קצה שימושיים. רבים מהלקוחות שלנו מגלים עניין כיום בייצור קרמי ובפתרונות שיאפשרו ייצור בכמויות לא גדולות ובהתאמה אישית,  ונראה שהמדפסת של XJET תספק את הצרכים הללו״. 

לדברי דרור דנאי, CBO XJET, החברה מפתחת את הטכנולוגיה שלה כך שחברות יוכלו לעבור בקלות מתכנון אחד למשנהו בכל שלב של תהליך הייצור, מורכב ככל שיהיה, עם חופש פעולה תכנוני מלא. ״ארגונים דוגמת MTC שמאמצים את הפתרונות שלנו, דוחפים את הטכנולוגיה לקצה ובוחנים בשטח מה באמת ניתן לייצר איתה כשהם הופכים את הבלתי אפשרי לאפשרי״.

XJET, שממוקמת בפארק המדע ברחובות נוסדה על ידי חנן גוטהייט. בחברה, הנמצאת בהליכי גידול מהירים, יש מעל 70 עובדים, ביניהם מספר רב של בכירים ו/או מומחים טכנולוגיים מתחומי הכימיה, הנדסת מכונות תוכנה ועוד. המערכת שפיתחה XJET  משתמשת ב׳דיו׳ (הבנוי מננו-חלקיקים בתרחיף נוזלי), לצורך "הדפסת" מוצרים תלת ממדיים ממתכת ומחומרים קרמיים בהתזה (בניגוד למערכות הדפסה אחרות המבוססות על שימוש באבקה) והיא מהווה פריצת דרך בהדפסה תלת ממדית.  

החברה, שנמצאת בתהליכי צמיחה, חוזרת לגייס עובדים גם בימים אלו. 

 

חומרים קרמיים בנויים מתרכובות של יסודות מתכתיים עם יסודות אל-מתכתיים. האטומים בחומר הקרמי קשורים זה לזה בקשרים חזקים במיוחד ויוצרים מבנה גבישי שכמעט ואין בו אלקטרוניים חופשיים ולכן מרבית החומרים הקרמיים הם מבודדים מבחינה תרמית וחשמלית ועמידים בטמפרטורות גבוהות. החומרים הקרמיים המורכבים מחנקן ומתכות, הם בעלי קשיות גבוהה במיוחד ועמידים מכנית. המוצרים הסופיים יכולים לשמש ככלי חיתוך, כלים ומוצרים העמידים בפני שחיקה וכרכיבים מבניים. 

 

Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG