Close Menu
AVmaster מגזין המולטימדיה
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube LinkedIn
    • הרשמה לדיוור
    • אודות
    • צור קשר
    • מדיניות פרטיות
    • הצהרת נגישות
    • תקנון האתר
    יום שני, דצמבר 1
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube LinkedIn
    AVmaster מגזין המולטימדיהAVmaster מגזין המולטימדיה
    • דף הבית
    • יודעים יותר
    • חדשות
    • עתיד העבודה
    • ProAv
    • AVerticals
    • דיגיטל
    • IT
    • תצוגה
    • אירועים
    • פתרונות
    • סיפורי לקוח
    AVmaster מגזין המולטימדיה
    > בית מחקר של HP חושף: דאגה גוברת בשל התקפות סייבר של מדינות לאום המכוונות לשרשרת האספקה ​​הפיזית
    אבטחת מידע - Cyber

    מחקר של HP חושף: דאגה גוברת בשל התקפות סייבר של מדינות לאום המכוונות לשרשרת האספקה ​​הפיזית

    מערכת AVMASTERBy מערכת AVMASTER6 באוגוסט 2024אין תגובות4 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    מימין - בוריס בלצ'ף ואלכס הולנד. קרדיט HP

    ארגונים נאלצים להתמודד עם איומים מתגברים על שרשרת האספקה הפיזית וחבלות בחומרה והקושחה של ציוד מחשוב, כאשר כמעט חמישית מהם חוו התקפות סייבר ממוקדות המונעות ע"י מדינות לאום 

    מחקר חדש של חטיבת הסייבר HP Wolf Security חושף כי ארגונים מתמודדים עם איום הולך וגובר של התקפות סייבר המונעות ע"י מדינות לאום, המכוונות לשרשרת האספקה הפיזית והמחבלות בתוכנות זדוניות בחומרה וקושחה של מכשירים. לפי המחקר החדש, כמעט אחד מכל חמישה (19%) ארגונים מושפעים מהתקפות סייבר המגובות על ידי ממשלות המכוונות לרשתות אספקה ​​פיזיות של מחשבים ניידים, מחשבים ניידים או מדפסות.

    הממצאים העיקריים:

    • כמעט אחד מכל חמישה (19%) ארגונים דיווחו כי הושפעו מהתקפות סייבר המגובות על ידי ממשלות המכוונות על רשתות אספקה ​​פיזיות של מחשבים ניידים, מחשבים ניידים או מדפסות. בארה"ב, נתון זה עולה ל-29%.
    • 91% מאמינים שתוקפי סייבר המגובים על ידי ממשלות, יתמקדו בשרשראות אספקה ​​פיזיות של מחשבים ניידים, מחשבים ניידים או מדפסות, כדי להכניס תוכנות זדוניות או רכיבים זדוניים לחומרה ו/או לקושחה.
    • כמעט שני שלישים (63%) מאמינים שהמתקפה הגדולה הבאה של תוקפי סייבר המגובים על ידי ממשלות תהיה כרוכה בהרעלת שרשראות אספקת החומרה כדי להתגנב פנימה של תוכנות זדוניות.
    • למעלה משליש (35%) מהארגונים שנסקרו סבורים שהם או אחרים שהם מכירים, הושפעו מגורמים ממדינות לאום שניסו להכניס חומרה או קושחה זדונית למכשירים.

    לפי החוקרים, התקפות על שכבת החומרה או הקושחה מעניקות לתוקפים שליטה מלאה על המכשיר, מאפשרות להם לראות ולשנות כל פרט בו. מכיוון שהתקפות אלה מתרחשות ברמה עמוקה יותר ממערכת ההפעלה, הן קשות מאוד לזיהוי והסרה.

    לאור האיומים הגדלים, 78% מצוותי ה-ITSDM (מקבלי ההחלטות בתחום טכנולוגיות מידע) מדגישים כי הם מתכוונים להקצות משאבים רבים יותר להגנה על שרשרת האספקה של תוכנה וחומרה, במיוחד לאור ניסיונות ההתקפה הצפויים בעת המעבר.

    יותר ממחצית (51%) מה-ITSDMs מודים כי הם נמצאים במצב של עיוורון לגבי הטיפול בחומרה ובקושחה של המכשירים שלהם במהלך ההעברה, מה שמגביר את החשש מהתקפות שיבוש.  

    77% מה-ITSDMs מביעים דאגה עמוקה מכך שאין להם יכולת לאמת את תקינות החומרה של המכשירים, מה שהופך אותם לפגיעים במיוחד בפני איומי שרשרת אספקה.

    הסקר נערך בקרב 800 מקבלי החלטות בתחום ה-IT והאבטחה מדגיש את הצורך הדחוף בהגנה על שרשרת האספקה, כאשר התקפות מסוג זה צפויות לעלות בעתיד הקרוב.

    HP

    מה מציעים החוקרים בכדי להתמודד עם האיומים ולהגן על המכשירים כבר בשלב הייצור?

    • לאמץ טכנולוגיית Platform Certificate, שנועדה לאפשר אימות של תקינות החומרה והקושחה עם מסירת המכשיר.
    • לנהל את תצורת הקושחה של המכשירים שלך בצורה מאובטחת באמצעות HP Sure Admin או HP Security Manager, לאבטח את הקושחה של המכשירים באמצעות כלי ניהול כמו HP Sure Admin ולהשתמש ב-HP Sure Admin או HP Security Manager לניהול מאובטח של הקושחה.
    • לנצל את שירותי היצרן של הספק כדי לאפשר תצורות אבטחה של חומרה וקושחה ישירות מהמפעל, כגון טכנולוגיות HP Tamper Lock, Sure Admin או Sure Recover.
    • לבצע מעקב שוטף אחר תצורת החומרה והקושחה של כל המכשירים, ולזהות ולתקן כל סטייה מהתצורה הרצויה.

    אלכס הולנד, אנליסט בכיר של תוכנות זדוניות במעבדת אבטחת המידע של HP: " אבטחת המערכת מסתמכת על אבטחה חזקה של שרשרת האספקה, החל מהבטחת מקוריות הרכיבים ושלמותם במהלך הייצור וההובלה. אם התוקף על מכשיר בשכבת הקושחה או החומרה, הוא ישיג נראות ושליטה על כל מה שקורה במחשב הזה. רק תארו לעצמכם אם זה יקרה למחשב הנייד של המנכ"ל. קשה מאוד לזהות התקפות כאלה, מכיוון שרוב כלי האבטחה יושבים בתוך מערכת ההפעלה. יתרה מכך, קשה מאוד להסיר ולתקן התקפות שמצליחות לבסס דריסת רגל מתחת למערכת ההפעלה, מה שמוסיף לאתגר של צוותי אבטחת IT".

    בוריס בלצ'ף, טכנולוג ראשי למחקר אבטחת מידע וחדשנות במעבדת אבטחת המידע של HP: "בנוף האיומים של היום, ניהול האבטחה על פני סביבת עבודה היברידית מבוזרת חייב להתחיל בהבטחה שלא פגמו את המכשירים ברמה הבסיסית ביותר. זו הסיבה ש-HP מתמקדת באספקת מחשבים אישיים ומדפסות עם יסודות אבטחת חומרה וקושחה מובילים בתעשייה המיועדים לחוסן של הארגונים, כדי לאפשר לארגונים לנהל, לנטר ולתקן אבטחת חומרה וקושחה של התקנים לאורך כל חיי המכשירים בכל הצי".

    HP
    Follow on Facebook Follow on Instagram Follow on YouTube Follow on LinkedIn
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous Article85% מהארגונים מתכננים להגדיל את השקעות ה-IT כדי לתמוך בשילוב בינה מלאכותית בארגון
    Next Article קרמר רוכשת את ZeeVee ומחזקת את מובילות השוק בפתרונות AVoIP 
    Avatar photo
    מערכת AVMASTER

    מאמרים אחרונים

    ESET מזהירה: קבצים תמימים לכאורה בפורמט PDF ו-SVG  הם כלי הנשק החדשים של האקרים

    קרא עוד

    הכלי שמחזיר סדר לרשתות AV מורכבות? הכירו את ACARM-ng

    קרא עוד

    בינה מלאכותית, מסכים חכמים ודיגיטליזציה רחבה – HP מגדירה את עתיד העבודה

    קרא עוד

    Poly E360: כשה-AI במרכז השולחן רואה הכל ושומע טוב יותר

    קרא עוד

    קומוולט תחשוף בכנס SHIFT 2025 פתרונות חדשים להגנת נתונים וחוסן סייבר לעידן ה- AI ולסביבת הענן

    קרא עוד

    סכנת הסייבר אורבת לנכסים הלא מנוהלים

    קרא עוד

    חוקרי פורטינט זיהו חדירה לתשתיות קריטיות לאומיות במזרח התיכון בחסות איראן

    קרא עוד

    טרנד מיקרו מובילה את תעשיית הגנת הסייבר עם בינה מלאכותית פרואקטיבית ראשונה מסוגה לאבטחת סייבר

    קרא עוד

    שיתוף פעולה חדש בין טרנד מיקרו ואינטל בתחום אבטחת התוכנה והחומרה יסייע לארגונים להתגוננן מפני מתקפות כופר

    קרא עוד

    HP פותחת עידן חדש בעולם הגיימינג המונע על ידי AI

    קרא עוד

    אובדן וגניבת מכשירים בארגונים – נזק של 8.6 מיליארד דולר בשנה

    קרא עוד

    Knostic חושפת: AI מסביר לילדה איך פוטנציאלית תוכל לפגוע בעצמה

    קרא עוד

    איומי סייבר בתקופת מבצעי Black Friday – איך להישאר בטוחים

    קרא עוד

    בזק בינלאומי הופכת לשותפה רשמית של Trend Micro בתחום ה-ICT (טכנולוגית מידע ותקשורת)

    קרא עוד

    אקווה סקיוריטי משיקה את המאגר הראשון מסוגו לשיתוף מידע על היתכנות לפגיעויות בקוד ומרחיבה את יכולות הסורק Aqua Trivy

    קרא עוד

    AI בשירות הפשע: דו"ח של HP חושף שימוש בבינה מלאכותית ליצירת נוזקות

    קרא עוד

    בזק בינלאומי חשפה לבכירים את הדאטה סנטר המתקדם והמאובטח בפארק אפק

    קרא עוד

    הכנס השנתי של פורטינט: המסע ל-AI מתחיל עם אבטחת סייבר

    קרא עוד
    Leave A Reply Cancel Reply

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

    שמרו על קשר

    Facebook-f Youtube Linkedin-in Instagram

    AVMASTER

    • הצהרת נגישות
    • צרו קשר
    • אודות
    • מדיניות פרטיות

     

    © 2023 מגזין המולטימדיה
    AV Master

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.