חדר ישיבות, ראיתם אחד ונראה לכם שראיתם את כולם. עד הרגע שמגיע לקבל החלטה על החלפת אמצעי תצוגה בחדר ואז מתחילים קצת להסתבך ומבינים שאולי כדאי לחפש קצת מידע לפני שמקבלים החלטה

אנחנו כאן לעזור עם חמישה דברים שכדאי לחשוב עליהם לפני שמחליפים אמצעי תצוגה בחדר ועידות. כשאנחנו כותבים אמצעי תצוגה אנחנו מתכוונים למגוון אפשרויות. זה יכול להיות מקרן נייד, מקרן בהתקנה קבועה בעל עצמת הארה חזקה יותר, מסך LCD ואפילו קיר מסכים מבוסס LED (אם יש לכם את התקציב).  

1.
המלים 4K ו-UHD נאמרות לא מעט ומסמלות איכות טובה יותר מאשר Full HD, WUXGA וכדומה. מומלץ לבדוק מהם צרכי הארגון ברמת התצוגה – מסמכי Word בעיקר ? שיחות ווידאו ? שרטוטים ? ככל שהיישום אותו אנחנו מעוניינים להציג מכיל פרטים חשובים, כך עולה הצורך באמצעי תצוגה בעל רזולוציה גבוהה יותר ולהיפך – יישומים כדוגמת קבצי אקסל הם כאלו בהם החשיבות היא לגודל הגופן ולכן רזולוציה גבוהה דווקא תהווה בעיה, ניתן לתקן זאת באמצעות הגדלת הגופן, אולם ננסה להימנע מפעולות כאלו מצד המשתמש.

2.
המקרנים מתו ? לא ממש. למעשה הם עושים קאמבק רציני לחדרי הישיבות ומציעים מענה טוב ולפעמים במחיר אטרקטיבי יותר מאשר מסכי LCD. אז מה כלל האצבע במקרה הזה ? לחדרים קטנים כדוגמת חדרי האדל בהם נעשים הרבה שיחות ווידאו – ייתכן ועדיף יותר להשתמש במסך LCD מאשר במקרן, כך תפחת דילמת מיקום המצלמה. במקרים בהם יש צורך בהצגה, סרטוני תדמית או עבודה משותפת על מסמכי שרטוט בחללים גדולים בהם נדרש מסך בגודל 90 אינץ' ומעלה – ככל הנראה הפתרון הכלכלי יותר הוא מקרן.

3.
מקרן לייזר, LED או משהו ישן יותר ? שאלת השאלות – כאן תצטרכו לשאול את עצמכם כמה שעות ביום המקרן יופעל. היתרון הגדול של מקרנים בעלי תאורת SSD (Solid State Device) הוא בתחזוקה ועצמת ההארה הנשמרת לאורך זמן, בהשוואה למקרן בעל תאורה סטנדרטית הדורשת החלפה וניקוי פילטר. החיסרון של מקרני הלייזר/LED הוא בעלותם; עד השנה מקרני הלייזר וה-LED נועדו בעיקר למקומות בהם נדרשה עצמת הארה חזקה ועלותם נבלעה ביתרונם, כלומר, הקרנה על משטחים גדולים כדוגמת מרכזי מבקרים, עצמת הארה חזקה ורזולוציה גבוהה לאורך זמן בעלות נמוכה מאשר קיר LED או קיר מסכים. השנה נראו יותר מקרנים בעלי תאורת LED ולייזר עם עצמת הארה נמוכה יחסית – 5000 אנסי לומנס, שלא היו כדאיים לייצור לפני כן. 

מקרני ה-SSD החדשים יוצרים קטגוריה חדשה שתאיץ את כניסתם לשוק ומכאן שככל הנראה שאלת השאלות תהפוך לפחות בעייתית בעתיד הקרוב.

 

4.
כמות כניסות – עד כמה זה חשוב ? כמות כניסות גדולה במסך (למעלה מ3 כניסות HDMI) הייתה חשובה בעבר, היתרון הוא יכולת חיבור מספר מקורות ומיתוג באמצעות המסך, החיסרון – נוחות משתמש הבאה לידי ביטוי בזמן מיתוג ארוך בין מקור למקור, שימוש בשלט המסך אשר נוטה להיעלם והוא פחות אינטואיטיבי לסביבות העדכניות. אמצעי מיתוג עדכניים מפשטים מאוד את חוויית המשתמש ומורידים את הצורך במסכים בעלי כמות כניסות גדולה. כדאי להבין מה מספר המקורות בחדר; מחשב נייד בלבד ? מחשב קבוע בלבד ? שניהם ? ככל שיזוקקו תהליכי העבודה המקובלים בארגונכם, כך יהיה קל יותר להבין כמה כניסות דרושות במסך. כאשר יש יותר ממקור אחד, מומלץ לבחון שימוש בממתג חיצוני אשר יפשט את חוויית המשתמש.

5.
מסך או מקרן מקצועי לעומת מסך ומקרן ביתי, או מדוע לא מסך או מקרן ביתי ? הם זולים בהרבה. לעיתים מדובר בדילמה אמיתית היות ומסכים ומקרנים ביתיים זולים בצורה משמעותית מאמצעי תצוגה מקצועיים. ובכל זאת להלן מספר הבדלים: המסכים המקצועיים או החצי מקצועיים, מאופיינים בשעות עבודה ארוכות (16/7 או 24/7) מה שמאפשר להשאיר אותם דולקים ללא חשש מצריבת תמונה. הפאנל עצמו עמיד יותר והמסך יחזיק לאורך שנים. בתחום המקרנים- המקרנים הביתיים עובדים עם ניגודיות גבוהה ועוצמת הארה חלשה יחסית ונועדו בעיקר לשידור ווידאו, לעומת מקרנים מקצועיים המאופיינים בעוצמת הארה גבוהה וניגודיות נמוכה והם מיועדים בעיקר לשידור מצגות ופחות לווידאו. בנוסף, אמצעי תצוגה מקצועיים מאופיינים באמצעי בקרה מובנים המאפשרים שליטה מרחוק; הדלקה/כיבוי, שעות עבודה ועוד, אשר אינם קיימים ברוב הדגמים הביתיים הנשלטים עדיין בעיקר באמצעות שלט אלחוטי. 

הפערים במחיר הצטמצמו מאוד והמודעות לחיסכון בחשמל עלתה. היכולת ליצור ממשק שליטה פשוט, חכם ויעיל משפרת את היכולת לכבות את אמצעי התצוגה בארגון לפי תרחישים או בתזמון ובכך ליצור יעילות אנרגטית המובילה לחיסכון בחשמל ושמירה על איכות הסביבה. 

נקודה נוספת (וחשובה) למחשבה היא שהמסכים הביתיים הם לרוב חכמים, כלומר, בעלי 'פיצ'רים' מיוחדים המתאימים לסביבה הביתית כדוגמת אפליקציות יוטיוב, דפדפן מובנה ועוד כלים שאינם נפוצים בהכרח בארגונים. תחשבו על זה ככה: האם אתם רוצים שהמשתמשים בארגון יתחילו לשחק במסך החדש, להפעיל ולכבות פונקציות ובעיקר להסתבך ולבזבז זמן? אמצעי תצוגה בארגון צריך להציג מקורות באופן המיטבי, בתאורה טובה ותמונה חדה ולא פחות חשוב- במינימום התעסקות. 

מאחלים לקוראי AVmaster בחירה מוצלחת

 
Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG