פרויקט השדרוג המקיף של פארק ההייטק הר חוצבים בירושלים מגיע בימים אלה לשלבי הסיום, לאחר שש שנות עבודות שבוצעו בשלושה שלבים ובהשקעה כוללת של 44 מיליון ₪. הפרויקט בוצע ביוזמת הרשות לפיתוח ירושלים (הרל"י) ועיריית ירושלים. הר חוצבים, פארק ההייטק הראשון בירושלים, הוא ממוקדי התעסוקה והטכנולוגיה המרכזיים בעיר. כיום פועלות בו חברות מובילות ובהן אינטל, מובילאיי, רפאל, מדטרוניק, מדינול, אלביט מערכות רוקר, אופיר אופטרוניקס ואלפא תאו, לצד חברות טכנולוגיה, ביומד וסטארט-אפים.
בפארק בנויים כיום 450 אלף מ"ר והוא מאכלס כ-15 אלף עובדים. בשנים הקרובות הוא צפוי לגדול ל-800 אלף מ"ר ולאכלס כ-25 אלף עובדים. בשנה האחרונה נחנך בו קמפוס "רפאל" החדש. במסגרת פרויקט השדרוג חודשו הכבישים והמדרכות, הוסדרו מקומות החניה, הותקנו עמודי תאורה מתקדמים ושודרגו השטחים הציבוריים. בנוסף נוספו פינות ישיבה ירוקות ודקים, שודרג הגינון בכיכר, מכולות האשפה הוחלפו בפחים טמוני קרקע והוכנה תשתית טכנולוגית לתמיכה במערכי הביטחון. כמו כן הונחו תשתיות לשלושה פודטראקים שצפויים להתחיל לפעול בחודשים הקרובים.
ראש העיר ירושלים, משה ליאון: “הר חוצבים הוא מהנכסים הכלכליים החשובים ביותר של ירושלים ומנוע צמיחה מרכזי לעיר כולה. ההשקעה בשדרוג הפארק אינה רק השקעה בכבישים, במדרכות ובמרחב הציבורי, אלא השקעה באלפי העובדים, בחברות המובילות ובדור הבא של יזמי ההייטק הירושלמי. לצד הרחבת הפארק והגעתן של חברות נוספות, אנו מחזקים את מעמדה של ירושלים כעיר של חדשנות, תעסוקה איכותית והזדמנויות לצעירים. נמשיך לפתח מוקדי תעסוקה מתקדמים בכל רחבי העיר, כדי לבסס את ירושלים כבירה כלכלית מובילה בישראל ובאזור כולו".
מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים, צחי נמיר: "הר חוצבים הוא נדבך מרכזי בהתפתחות הכלכלה הירושלמית ואחד המקומות שבהם נבנה לאורך השנים הבסיס לתעשיית ההייטק בעיר. השקעה בתשתיות של מתחם כזה היא השקעה ישירה במנועי הצמיחה של ירושלים – בחברות שפועלות כאן, בעובדים וביכולת של העיר להמשיך למשוך אליה חברות, יזמים וכוח אדם איכותי. חיזוק ההייטק משמעותו חיזוק התעסוקה, הגדלת הפעילות הכלכלית ויצירת הזדמנויות חדשות לתושבי ירושלים. אנחנו רוצים לראות את הר חוצבים ממשיך להתפתח ולהיות עוגן מרכזי בכלכלה הירושלמית גם בשנים הבאות".
תמונה ראשית – קרדיט צילום: יח"צ הרשות לפיתוח ירושלים.
