ההכרזה כוללת את Rally Bar 2, המערכת המודולרית Rally System 2 Pro ורמקולי Rally Speakers 2 Pro ו-Rally Speakers 2 Max, המשלבים טכנולוגיית שמע חדשה לפיזור קול ממוקד ואחיד בחדרי ישיבות. המוצרים החדשים צפויים להגיע לישראל במהלך הרבעון הנוכחי.
חברת Logitech הכריזה ב-8-9 באוקטובר 2026 על הדור הבא של סדרת Rally לחדרי ישיבות, עם פתרונות המשלבים יכולות עיבוד בינה מלאכותית, מערכות וידאו ושמע מתקדמות ואפשרויות ניטור וניהול של חללי ישיבות. במרכז ההכרזה נמצאים Rally Bar 2, המערכת המודולרית Rally System 2 Pro וטכנולוגיית השמע Sound Shape, שתהיה זמינה ברמקולים Rally Speakers 2 Pro ו־Rally Speakers 2 Max.
סדרת המוצרים החדשה מיועדת למגוון סביבות עבודה ארגוניות, עם דגש על פישוט ההתקנה והניהול של חדרי ישיבות, תמיכה בתצורות חלל שונות והיערכות ליישומי עבודה מבוססי בינה מלאכותית.
Rally Bar 2: עיבוד AI, צילום ושמע משודרגים
מערכת Rally Bar 2 כוללת מעבד ייעודי מבית Qualcomm, שלפי נתוני ההכרזה מציע עוצמת עיבוד Edge AI הגבוהה פי ארבעה מזו של המתחרות. בתחום הצילום, המערכת משלבת עדשה ייעודית וחיישן בגודל 1 אינץ', שנועדו לספק חדות תמונה משופרת.
מערך השמע RightSound 3 מבוסס AI כולל ארבעה רמקולים ושישה מיקרופונים עם טכנולוגיית Beamforming, המאפשרת מיקוד קליטת השמע. לצד אלה, חיישנים מובנים מאפשרים לזהות כניסת משתתפים לחדר ולהפעיל הזמנה אוטומטית של החדר, וכן לספק נתוני תפוסה לצורך ניהול יעיל יותר של חללי הישיבות.
לפי החברה, המערכת מאפשרת להקים חדר ישיבות בתוך דקות ספורות. היא תומכת בפלטפורמת MDEP של Microsoft, המיועדת לספק אבטחה ברמה ארגונית, וכן בהסמכות ובתאימות ל־Microsoft Teams, Zoom Rooms ו-Google Meet.
גם ממשקי השליטה מתעדכנים: בקר השליטה Tap IP 2 ופאנל זימון החדרים Tap Scheduler 2 מציעים תצוגה בהירה וחדה יותר לעומת הדור הקודם, לצד שיפורים בנוחות השימוש ובניהול חדרי הישיבות.
Rally System 2 Pro: מענה לחדרים גדולים ולחללים מודולריים
המערכת המודולרית Rally System 2 Pro מיועדת לחדרי ישיבות גדולים, לחללים מודולריים ולחדרים שניתן לחלק למספר אזורים. המטרה היא לפשט את התכנון והניהול של תצורות AV מורכבות באמצעות שילוב של יחידת מחשוב, מצלמות, רכיבי שמע וטכנולוגיית חיבור בין רכיבי המערכת.
המערכת כוללת את RoomMate 2 Pro, יחידת מחשוב מבוססת Qualcomm התומכת בעד שלושה מסכי 4K, מצלמות, רמקולים ומיקרופונים. רכיב נוסף הוא Rally AI Camera Pro, המשלבת מערך צילום כפול הכולל חיישן רחב בגודל 1 אינץ' ומנגנון PTZ אופטי.
את רכיבי המערכת מחברת טכנולוגיית Logitech Link, המבוססת על AV-over-IP ומאפשרת להעביר את החיבורים באמצעות כבלי רשת סטנדרטיים, ללא צורך במתאמים חיצוניים. המערכת משלבת גם את RightSight 3, טכנולוגיית מעקב חכמה ורב־מצלמתית שנועדה לבחור באופן אוטומטי את זווית הצילום המתאימה בחדר.
השילוב בין רכיבים מודולריים, חיבורי רשת ומעקב מצלמות אוטומטי נועד לתת מענה לארגונים המתמודדים עם חדרי ישיבות בעלי תצורות משתנות ועם דרישות מורכבות של צוותי IT.
Sound Shape: פיזור שמע ממוקד בחדרי ישיבות
אחד החידושים המרכזיים בהכרזה הוא Sound Shape, טכנולוגיית שמע שתוטמע ברמקולים Rally Speakers 2 Pro ו־Rally Speakers 2 Max. הטכנולוגיה נועדה להתמודד עם אתגרי האקוסטיקה בחדרי הנהלה ובחללים גדולים, שבהם פיזור שמע אחיד עשוי להיות מורכב להשגה.
לפי תיאור החברה, מערכות רמקולי תקרה מסורתיות עשויות לדרוש התקנה יקרה וחיווט מורכב, ובתנאים מסוימים גם לתרום להיווצרות הד. Sound Shape מציעה גישה אחרת: ריכוז מערך הרמקולים בקדמת החדר והכוונת הצליל אל אזורי ההאזנה הרצויים.
בדגם Rally Speakers 2 Pro משולבים 32 מיקרו־דרייברים, ואילו בדגם Rally Speakers 2 Max משולבים 64. הדרייברים פועלים כמערך אחיד, שנועד ליצור אלומת קול ממוקדת במקום לפזר את הצליל לכל הכיוונים ולהחזיר אותו מהקירות ומהתקרה.
אחד מיעדי התכנון הוא לצמצם את ההבדלים בעוצמת השמע בין אזורי הישיבה בחדר, כך שהמשתתפים בשורה הראשונה ובשורה האחרונה יוכלו לשמוע בעוצמה דומה.
יכולת נוספת המתוארת בהכרזה היא הפניית שני ערוצי שמע שונים בו־זמנית אל שני אזורים מנוגדים באותו חדר. יכולת זו עשויה לשמש בעתיד בסיס לתרחישי תרגום סימולטני, שבהם משתתפים בצדדים שונים של החלל ישמעו שפות שונות. שילוב כזה עם Microsoft Teams ו־Zoom מתואר כאפשרות עתידית, ולא כיכולת שכבר הוטמעה במלואה.
זמינות בישראל
לפי ההכרזה, סדרת המוצרים החדשה צפויה להיות זמינה לרכישה בישראל במהלך הרבעון הנוכחי. ניתן גם לתאם מראש התנסות במוצרים באולם התצוגה של Logitech Israel, הממוקם במתחם BIG FASHION גלילות.
