Close Menu
AVmaster מגזין המולטימדיה
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube LinkedIn
    • הרשמה לדיוור
    • אודות
    • צור קשר
    • מדיניות פרטיות
    • הצהרת נגישות
    • תקנון האתר
    יום רביעי, דצמבר 3
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube LinkedIn
    AVmaster מגזין המולטימדיהAVmaster מגזין המולטימדיה
    • דף הבית
    • יודעים יותר
    • חדשות
    • עתיד העבודה
    • ProAv
    • AVerticals
    • דיגיטל
    • IT
    • תצוגה
    • אירועים
    • פתרונות
    • סיפורי לקוח
    AVmaster מגזין המולטימדיה
    > בית קולבוריישן 2019 – חוכמת ההמונים
    ISE

    קולבוריישן 2019 – חוכמת ההמונים

    אביעד כהןBy אביעד כהן15 בינואר 2019Updated:16 בינואר 2019אין תגובות3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    האם השנה תהיה שנת הקולבוריישן ? לפי כמות ההכרזות נראה שכן. השפעת דרישות השוק או ניסיון היצרניות להיכנס לכלי העבודה היומיומיים של קהל יעד לא קל ? לדעתי הדגש על קולבוריישן השנה ב-ISE 2019 יורגש לא רק בביתן מספר 11 – Unified Communications אלא גם בביתנים נוספים

    תמונה ראשית - מיקרוסופט

    תמונה - לוג'יטק

    השם קולבוריישן אינו חדש, המשמעויות המיוחסות אליו רבות ושמתי לב לא פעם כי ישנן פרשנויות שונות בין אנשים – עבור חלק מדובר בשיתוף קבצים און-ליין בסגנון Google Sheets או Office 365, עבור אחרים מדובר ביכולת הצגת תוכן בלבד, וישנם כאלו אשר מפרשים קולבוריישן כחווית עבודה מלאה מרחוק, ללא קשר למיקום המשתתפים.

    הפרשנויות השונות הניתנות לשם מובילות למגוון פתרונות רחב שמציעים היצרנים, חלקם מתמקדים בפלטפורמות השיתוף אליהן מתחברים משתמשים כדוגמת WebEx Teams או Microsoft Teams, אחרים מציעים מסכי מגע מתקדמים המאפשרים למשתמשים עריכת קבצים משותפת ושמירתם בענן והרשימה נמשכת. 

    גישות חדשות לפיתוח דורשות יכולת תגובה מהירה, גישה מכל מקום לאנשים הממוקמים גאוגרפית באתרים שונים, כאשר חיבורי אודיו ווידאו משפרים את התקשורת הדרושה לביצוע המשימה בצורה אפקטיבית. עם זאת, תפקידים ותיקים יותר עדיין קיימים ואלו יעדיפו כלים שונים במקצת. כאשר שני תפקידים אלו מתקיימים ויתקיימו בשוק בעתיד הנראה לעין – סביר מאוד כי פתרון הקולבוריישן בו ישתמש כל אחד מהם יהיה שונה ומכאן ההיצע הרחב בשוק. 

    אביעד כהן - תמונה AVM

    השינויים בתפקידים ובדור העובדים החדש הביא לכך ששוק הווידאו קונפרנס המסורתי נמצא בירידה מתמשכת היות ובאפשרותו לספק מענה עבור חלק מהשוק, ובנוסף – כלי הקולבוריישן החדשים נוגסים גם במשתמשים המסורתיים ומספקים להם יכולות שלא היו קיימות. החדשות הטובות הן כי הפתרון המושלם עבור כל משתמש נמצא בשוק, צריך בעיקר סבלנות בחיפוש ובאיתורו.

    ריבוי הפלטפורמות לועידות/קולבוריישן הביא לשיתופי פעולה בין יצרנים שונים, כדוגמת AVOCOR עם Microsoft, Logitech ו-Zoom וגם Microsoft ונוספים. המטרה: יצירת חווית משתמש וכלי עבודה נוחים לכולם כתוצאה מחיבור חומרה ותוכנה שונים. נראה כי יצרני פלטפורמות הועידות/קולבוריישן שואפים לאפשר ממשק לכמה שיותר יצרני חומרה לפתרונותיהם, על מנת להנגיש את היכולות בצורה הטובה ביותר; החל ממסכים הכוללים רמקולים, מיקרופונים ומצלמות, וכלה בערכות חיצוניות מבוססות חיבור USB אשר ניתנים להתקנה בזמן אפסי כמעט בכל חדר ישיבות/האדל.

    מה נראה ב ISE הקרוב ? 

    פתרונות שיתוף משולבים, כאלו המאפשרים הצגה ושיתוף מסך ממחשבים ניידים, סמארטפונים בחיבור קווי ו/או אלחוטי, כולל היכולת לשמור אותם כקובץ משותף להמשך עבודה. 

    מסכי מגע גדולים (בגודל 65 אינץ' ומעלה) המשלבים יכולת שיתוף קבצים אלחוטית וקווית, חיבור לועידות בצורה פשוטה כולל איכויות ווידאו ואודיו ברמה גבוהה. הפתרונות יכללו מסכים בעלי מערכות הפעלה ייעודיות ומערכות פתוחות המאפשרות למשתמש להתקין מערכת הפעלה לבחירתו או רק אפליקציה, ואף מסכים כדוגמת ה-WebEX Board המריצים תוכנה ייעודית הפועלת מול פלטפורמת הוועידות של היצרן.

    בנוסף נראה פלטפורמות ועידה חדשות- יצרנים חדשים אשר יתחרו על תשומת ליבם של סוגי המשתמשים השונים, יכולות חדשות ושילוב כלי עבודה מגוונים לתוכם.

    תמונה - פוליקום

    מצלמות 4K ומיקרופוני Beamforming – אלו כבר קיימים, אולם היקפם יעלה וייתכן ונראה פתרונות יצירתיים נוספים כדוגמת Altia המשלבת שלוש מצלמות אשר היוצרות יחד שדה צילום בעל זווית של 180 מעלות.

    מערכות All In One חדשות – מצלמות ברזולוציות גבוהות, יכולות הרחבה למיקרופונים הקיימים, צגי מגע לתפעול פשוט ומהיר בסגנון Zoom Room וכמובן יכולת שיתוף באמצעות חיבור USB.

    פתרונות המתמקדים ביישום יכולות חיבור USB Type C – חיבור המאפשר כבר היום טעינה, העברת פקודות, תקשורת, אודיו ווידאו בקצבים גבוהים מאוד. בשילוב הנכון הוא יכול להתאים לכל יישום בחדר, בין אם צמצום הכבילה או בפשטות למשתמש; כבל יחיד המתחבר למחשב ומהווה עבורו נקודת חיבור לרשת הארגונית, חיבור אל המצלמה, מיקרופונים ורמקולים ואפילו יכולת שליטה על מספר רכיבים בחדר.

    ביתנים שכדאי לעקוב אחריהם: Hall 11, Hall 1 + 2.

    המסקנה היא כי בהינתן מצב בו קיים אינטרס משותף ליצרנים וללקוחות – ההיצע צפוי לגדול בצורה משמעותית השנה. קולבוריישן היא מילה גדולה כמו ההיצע הנלווה לפרשנויות השונות שלה.

    collaboration אביעד כהן
    Follow on Facebook Follow on Instagram Follow on YouTube Follow on LinkedIn
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous Articleשאומי משיקה מקרן שיורד אל העם במחיר תחרותי במיוחד
    Next Article אתם מצביעים: מי ראוי לזכות בפרסי InAVation 2019
    אביעד כהן

    מאמרים אחרונים

    הונאות בקרב מבוגרים – ESET מציגה איך ההאקרים מנצלים בדידות ופערי ידע טכנולוגיים

    קרא עוד

    פלטפורמת הלינוקס של רד האט מספקת חוויה משופרת ל-GPUs של AMD, אינטל ואנבידיה

    קרא עוד

    גאווה ישראלית: סטארט-אפ המד-טק הישראלי Nanose Medical זכה במקום הראשון לחדשנות בתחום הבריאות בכנס MEDICA היוקרתי

    קרא עוד

    ענקית הפינטק INTUIT חתמה על עסקה של יותר מ-100 מיליון דולר עם OpenAI: מוצרי החברה יפעלו בתוך ChatGPT

    קרא עוד

    רדט חתמה על הסכם לייצוג והפצת כלל הפתרונות של  יצרנית ציוד הבדיקה והאנליזה Tektronix

    קרא עוד

    קרן מכבי משדרגת את שירותי הרווחה לאוכלוסיות מוחלשות עם מערכת CRM מתקדמת מבית אברא

    קרא עוד

    לעשות לייק ולגנוב את האשראי -ESET  מזהירה מפני הונאות פיננסיות מבוססות AI ברשתות החברתיות

    קרא עוד

    NVIDIA מרחיבה את מרכז הפיתוח בבאר שבע פי שלושה ותגייס מאות עובדים בדרום

    קרא עוד

    החדר שומע אותך טוב יותר- הכירו את HP Poly Studio A2

    קרא עוד

    חביבת הקהל – זום מככבת בדו״ח גרטנר לשנת 2025

    קרא עוד

    כך תהפכו את חדרי הישיבות לחכמים, פשוטים ויעילים יותר עם המסכים של סמסונג

    קרא עוד

    Humly משדרגת את סביבת העבודה: מוסיפה תמיכה חכמה בחיישנים ויכולות אנליטיקה מתקדמות

    קרא עוד

    Philips  משיקה את-  Evnia 25M2N5200U מסך חדש לגיימינג תחרותי

    קרא עוד

    סכנה ברשת: פערי אבטחה מעצימים את סכנות הסייבר המאיימות על רשתות דור 5

    קרא עוד

    HPE מציגה הרחבה לפתרון ניהול הרשת וענן פרטי וירטואלי חדש 

    קרא עוד

    המקרנים של Barco בחוזה מהסרטים

    קרא עוד

    התוצאות הכספיות של אברא בשנת 24 התפרסמו והן.. 

    קרא עוד

    הדור השני של הקיוסקים של LG עשה את הופעת הבכורה שלו ב-ISE 2025

    קרא עוד
    Leave A Reply Cancel Reply

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

    שמרו על קשר

    Facebook-f Youtube Linkedin-in Instagram

    AVMASTER

    • הצהרת נגישות
    • צרו קשר
    • אודות
    • מדיניות פרטיות

     

    © 2023 מגזין המולטימדיה
    AV Master

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.