חוט כותנה (אב טיפוס) מוכן לשימוש העשוי מ-50% סיבים מפוררים באמצעות טכנולוגיית הסיבים היבשים שלEpson . הטכנולוגיה החדשה תאיץ את השימוש בסיבי בד ממוחזרים בכך שתאפשר להפריד סיבים מטקסטיל קשה לפירוק רגיל, דוגמת כמו בגדי ספורט וכן תהיה יעילה בניצול מחדש של שאריות בד במתפרות ופריטי לבוש שלא נמכרו

Epson ו-HKRITA החלו בפיתוח טכנולוגיית מיחזור סיבי בדים שתאפשר לבצע שימוש נוסף בבגדים ישנים. החברות השותפות בפיתוח החדש מבקשות להאיץ את השימוש בסיבים ממוחזרים על ידי יצירת טכנולוגיה להפרדת הסיבים מבדים שלא מתפרקים בקלות לאורך זמן.   

Epson, המוכרת בעולם יותר כחברת ייצור מדפסות ומקרנים, מבקשת לענות על הצורך הגובר בעולם לסיבי בד ממוחזרים. החברה, שפיתחה לא מכבר טכנולוגיה חדשה – Dry Fiber Technology – לטובת מיחזור נייר לשימוש חוזר, מפתחת כיום טכנולוגיה ל׳פירוק׳ בדים הקשים למיחזור. לשם כך חברה Epson ל-  HKRITA – מרכז מחקר ופיתוח הממוקם בהונג קונג, המתמחה בפיתוח חדשני של פתרונות לתעשיית הטקסטיל, ההלבשה והאופנה. 

לדברי ירון פרץ, מנהל מכירות התחום העסקי ב-Epson ישראל, בעקבות ההכרה ההולכת וגוברת בסוגיות סביבתיות גלובליות, המגמה של שימוש בסיבים ממוחזרים מבגדים ישנים צוברת תאוצה ברחבי העולם, במיוחד באירופה, שבה מדינות עוברות להגדיל את יחס הסיבים הממוחזרים בשימוש ולהגביל את השימוש בסיבים סינתטיים שמקורם בנפט. 

ירון פרץ, אפסון. (קרדיט - יח"צ)

כיום, נעשה שימוש במיכון כבד בתהליך מיחזור טקסטיל, אך עם זאת, המכונות הקיימות אינן מסוגלות להפריד ביעילות את הסיבים של כמה מסוגי הטקסטיל הנפוצים ביותר בשוק ההלבשה, דוגמת בדים אלסטיים מעורבים המשמשים בעיקר לתעשייה הפורחת של לבגדי ספורט אופנתיים. הפתרון החדש, שמפרק את הבדים, ללא שימוש במים תוך חסכון ניכר בחשמל, יוכל לסייע בהאצה של השימוש בסיבים ממוחזרים, בכך שהוא יאפשר להפריד סיבים מטקסטיל ׳מאתגר׳ כמו ביגוד פונקציונלי, סדינים וחולצות שמלות, וכן משאריות בדים במפעלים, פריטי לבוש שלא נמכרו ואחרים.

Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG