עופר ישראלי, קרדיט - פוטו דינו

מתלמידי בית ספר ועד לבני הגיל השלישי – האינטרנט רווי בסכנות שאינן פוסחות על איש. כיצד נוכל להבטיח שאנחנו מוגנים בעת הגלישה באינטרנט וברשתות החברתיות?  לכבוד יום האינטרנט הבטוח והשבוע הלאומי לגלישה בטוחה ברשת, עופר ישראלי, מנהל פעילות חברת אבטחת הסייבר פורטינט בישראל, משתף מספר טיפים חשובים לשימוש בטוח באינטרנט, המתאימים לכל גיל – מקטן ועד גדול כך שתוכלו להמשיך להישאר בטוחים במהלך הגלישה באינטרנט וברשתות החברתיות, כשאתם מבצעים קניות או קונים מניות. 

  1. חיבור מאובטח: התבוננו בשורת הכתובת בדפדפן המועדף עליכם. האם יש סימן של מנעול מצד שמאל של הכתובת? אם כן, אלו חדשות טובות כי זה אומר שיש לכם חיבור מאובטח לאתר שאתם מבקרים בו כרגע. חיבור מאובטח מגן על הנתונים שלכם כך שגורמים לא מורשים לא יהיו מסוגלים לגשת אליהם ובכך, עוזר לשמור על המידע שלכם בטוח.
  2. סיסמאות חזקות: צרו סיסמאות שתוכלו לזכור בקלות, אבל אחרים יתקשו לנחש. לעולם אל תכללו בסיסמאות שלכם מידע רגיש או מידע אישי מזהה, כמו יום ההולדת, מספר הטלפון או הכתובת שלהם. במקום זאת, השתמשו בשילובים אשר נראים אקראיים של אותיות גדולות וקטנות, סימנים ומספרים. זכרו להשתמש בסיסמאות שונות עבור כל חשבון שיש ברשותכם.
  3. אימות דו-שלבי (MFA) כשניתן: שימוש באימות דו-שלבי מספק לכם שכבת הגנה נוספת נגד גניבת סיסמאות והוא קל ליישום. ה-MFA מאמת את הזהות שלכם על ידי הוספת שלב נוסף בתהליך ההתחברות באמצעות טוקנים פיזיים או מבוססי-אפליקציה בטלפון הנייד. ה-MFA תבטיח כי גם אם הסיסמה שלכם נחשפה, הגורמים העוינים לא יכולים לגשת למידע הרגיש שאותו הם מחפשים.
  4. עדכון תוכנות, כלים ומערכות שוטף: תוודאו כי אתם מעדכנים בקביעות את כל המכשירים והאפליקציות שלכם עם עדכוני התוכנה והאבטחה החדשים ביותר.
  5. הכרה ובחינת הגדרות הפרטיות: קריאת האותיות הקטנות נשמע כמו דבר משעמם, אבל מדובר בחלק חיוני בשמירה על הבטיחות שלכם באינטרנט. בחינת הגדרות הפרטיות של האפליקציות שלכם תעזור לכם להבין טוב יותר כיצד ספקי השירותים ישתמשו בנתונים שלכם ואיזו שליטה יש לכם על כך.
  6. למדו לזהות קישורים חשודים: האם הקישור למשחק החינמי נראה מוזר? האם ההנחה על הבגד או הגאדג'ט מפתה מידי? אל תלחצו על הקישור. קישורים חשודים יכולים להיות מסוכנים, היות והם עלולים לכלול תוכנה זדונית או תוכן זדוני אחר. כמו שהביטוי אומר – זה כנראה טוב מידי מכדי להיות אמיתי.
  7. שימו לב מה אתם משתפים והיכן: ברגע שאתם משתפים מידע באינטרנט, יכול להיות קשה להסיר אותו והוא חשוף לעיני כל. לכן, צריך להפעיל שיקול דעת בנוגע למה שאתם מפרסמים ובאיזו פלטפורמה. לעולם אל תשתפו את המידע האישי שלכם – ושל המשפחה שלכם – ותחשבו טוב לפני שאתם משתפים תמונות, סרטונים ותוכן אחר, מתוך ידיעה שהוא כנראה "יחיה" לנצח באינטרנט.
  8. היזהרו כשאתם מדברים עם אנשים ברשת ופוגשים אותם: גם אם אתם בטוחים שאתם יודעים עם מי אתם מדברים באינטרנט, האמת היא שקל מאוד להעמיד פנים ולהתחזות למישהו אחר. היו זהירים בנוגע למה שאתם משתפים עם אנשים ברחבי הרשת ולעולם אל תסכימו להיפגש עם מישהו פנים מול פנים לפני שאתם בטוחים לחלוטין בזהות שלו. 
קרדיט תמונה ראשית – Freepik Premium
Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG