היצרנית היפנית אפסון (Epson), מוכרת בזכות פתרונות ההקרנה שלה (19 שנים של הובלת שוק המקרנים העולמי), ההדפסה כמובן ומה שמעט יודעים – תחום הרובוטיקה. בעידן שבו מתקיימת דילמה אמיתית בין יישום מקרנים או מסכים בחללים השונים, אנחנו משוכנעים שה'אמת' נמצאת אי שם באמצע- כל מימוש לגופו ולעיתים אף באותו חלל יש צורך בשניהם. ראיון וידאו מיוחד עם קובי כהן, מנהל המכירות של אפסון ישראל. 

עם נתח שוק עולמי של 41% VI- visual instrument ,שמירה על המקום הראשון במכירת מקרנים בעולם במשך 19 שנים ברציפות, ומספר בלתי נתפס של משתמשים ברחבי הגלובוס- מעל 36 מיליון תלמידים רק ב EMEAR –  אירופה, המזרח התיכון, אפריקה ורוסיה, אשר לומדים באמצעות פתרונות ההקרנה שלה, אפסון לא מתכוונת לוותר על הכתר וממשיכה להוביל את תחום המקרנים העולמי. 

תפישת העולם של אפסון את תחום החינוך

כהן מדבר על השינוי הגדול שעבר עולם ההקרנה ומזכיר את מקרני ה UST- אותם מקרני צמודי קיר המותקנים במרחק של 30-40 סנטימטר ומסוגלים להציג תמונה איכותית בגודל של עד 130 אינץ. הטכנולוגיה הזו מביאה מספר מתנות לעולם החינוך – המרצה לא מסונוור, אין צל, התוכן מוצג בענק והפתרון משמש גם כ white board חכם השומר ומשתף את תוצרי השיעור. 

פתרונות הקרנה בשירות Bring your own device

אל החיבורים המוכרים המצויים על מוצרי ההקרנה השונים מצטרפת טכנולוגיית התצוגה האלחוטית. כהן מספר שמימושי טכנולוגיה זו נמצאים בתחילת הדרך ולא ניתן להרחיב אודותיהם בשלב זה. מה שברור הוא שאפסון שוקדת על הוספת יכולות רבות מעבר לתצוגה האלחוטית במטרה שפתרונות ההקרנה שלה יתמכו ב Collaboration חדשני ואפקטיבי. 

קובי כהן, אפסון (צילום - יח"צ)

מימוש טבעי לאתגרי הקפסולות

טכנולוגיית ההקרנה של אפסון מאפשרת לשרשר את החומר אותו מעביר המורה לארבע כיתות נוספות בזמן אמת, פעולה המתאפשרת תודות לטכנולוגיה המתקדמת של מקרני אפסון הכוללת חיבור לרשת הפנימית. יכולת זו תומכת בצורך לפזר את התלמידים לקבוצות המכילות מספר תלמידים משתנה כל העת, דבר אשר גורם לכל בית ספר לנהל את כיתות הלימוד כמשאב מודולרי ותחת אילוצים שונים כמו התורך בהצגת תמונה גדולה ואיכותית גם עבור אלה שיושבים הרחק מאחור.

לדברי כהן, אפסון מבינה באופן מעמיק את הצרכים והאתגרים של תחום החינוך אותו היא מובילה מזה שנים רבות, מה שהביא אותה לתכנן פתרונות הקרנת קרבה שזמן התקנתם שופר בכ 50% באמצעות תכנון והתאמה של ציוד ההתקנה, הפחתת כמות החלקים והוספת אוטומציה להתאמת תמונת המקרן ללוח- יכולת שהחליפה את פעולת ההתאמה הידנית. 

היצרנית משקיעה מאמצים רבים בהתאמת פתרונותיה לאבולוציה אותה עובר תחום החינוך, הכוללת לימוד מהבית, מהכיתה ולימוד משולב. וכך, תודות לתמונה הגדולה והאיכותית המתקבלת בכיתה ומצלמת המסמכים המשלימה מתוצרתה, ניתן להעביר את מהלך השיעור בלייב גם לתלמידים שלומדים מהבית. 

כהן מתגאה בטכנולוגיית ה 3LCD שלדבריו נותנת לאפסון יתרון משמעותי מול התחרות ומדגיש שנושא האלחוט מקבל תאוצה רבה, גם תודות לרוחב הפס התומך בכך. הראיון מסתיים עם הסיבה האמיתית שמקרנים ימשיכו להיות הפתרון הטכנולוגי המועדף בבתי הספר.  

Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG