חישבו על זה – המוח של המכונה שלומדת לחיות לצידנו (ואנחנו לצידה) בר שיפור ושדרוג שוטפים כשהמודל, לפחות נכון לתחילת המהפכה, הוא המוח האנושי. 

תמונה - IBM

מסתבר שה AI גוזלת לא מעט אנרגיה, אם לוקחים בחשבון שהיא עובדת ממש קשה בחודשים האחרונים. הרייטינג העצום, השאילתות שהופכות מורכבות וההטמעה האנושית שבנויה על בניית אותו "אמון" בין האדם למכונה, מצריך איסוף וחישוב מורכבים גם עבורה (המכונה). 

אנלוגי! כן כן 

יבמ הודיעה כי פיתחה אב טיפוס, מוליך למחצה 'דמוי מוח' שיהפוך את הבינה המלאכותית לחסכונית יותר באנרגיה. בדרך להבטחה, המציאה יבמ 'בינה מלאכותית אנלוגית' שתעשה שימוש במאפיינים מרכזיים של האופן שבו רשתות עצביות פועלות במוח ביולוגי, בדיוק כמו שלנו. 

בכתבת המקור נכתב כי על מנת להפוך את הרעיון של AI אנלוגי למציאות, יש צורך להתגבר על שני אתגרים מרכזיים: מערכי הזיכרון צריכים להיות מסוגלים לחשב ברמת דיוק שווה למערכות דיגיטליות קיימות, ויכולת להתממשק בצורה חלקה עם יחידות מחשוב דיגיטליות אחרות, כמו גם מארג תקשורת דיגיטלית על שבב AI אנלוגי.

השבב עצמו יוצר ב-Albany NanoTech Complex של יבמ ובמרכזו משולבת יחידת עיבוד דיגיטלית גלובלית המיישמת פעולות מורכבות ביותר תוך חיסכון אנרגטי ניכר וזה כנראה ביקוש קיים שיילך ויגבר עם הטמעת הטכנולגיה ברבדים נוספים בחיינו.  

 

קרדיט - freepik premium
Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG