יכולות ה-AI של זום מתמקדות כרגע בסיכום אוטומטי של פגישות ובקשת הוראות פשוטות, אך בעתיד יתווספו גם יכולות מתקדמות יותר לשירותים ספציפיים כגון שירות הטלפוניה של החברה

מערכת הבינה המלאכותית של זום, שהושקה בחודש יוני השנה בשם Zoom IQ תקרא מעתה Zoom AI וכל מי שמנוי לגרסה בתשלום של זום יוכל לעשות בה שימוש ללא תשלום נוסף.

בנוסף לכך הודיעה זום על מיתוג מחדש שך Zoom IQ for Sales למחלקת המכירות בעסק (Sales) בתור Zoom Revenue Accelerator.

Zoom IQ מציעה תכונות בינה מלאכותית ייעודיות לזום ובראשן היכולת לסכם את מה שנאמר בשיחה עד כה עבור מי שלא הצליח להגיע בזמן או פשוט רוצה לקבל תקציר מנהלים פשוט בסופה. בין היתר זום יכולה לחלק באופן אוטומטי את ההקלטה של השיחה לחלקים שונים. לדוגמה, כאשר הדובר לוקח הפסקה או מישהו אחר מתחיל לדבר במקומו.

אפשרות נוספת היא להשיב באופן אוטומטי בתוך הצ'אט הטקסטואלי בהתאם לאורך והטון שמבקשים.

יכולת נוספת שמזכירה במעט את ChatGPT היא שאלת שאלות ובקשות בזמן השימוש ב-Whiteboard. לדוגמה, ניתן לבקש מה-AI להכין רשימה של שמות מוצרים בקטגוריות שונות (בסרטון ניתן לראות שמות למשקאות בטעמים טרופים).

תכונות AI ספציפיות ל-Revenue Accelerator כוללות מאמן וירטואלי (קאוצ'ר), מעקב אחרי סגירת עסקאות בהתאם לכללים שנקבעו מראש ומחקר מתחרים באמצעות בחינת מגמות בשוק.

בסופו של דבר המטרה היא שמסייע ה-AI יוכל להשתלב בכל המודלים של זום, החל מהצ'ט, דרך שיחות טלפון ו-SMS, ועד למייל והאפליקציה הייעודית לרישום פתקים לאייפדים (Zoom Notes).

בהקשר הזה, יש לזום כבר מספר תכנונים נוספים ל-2024 כמו השלמת משפטים חלקיים בצ'ט, מתן פידבק על "ביצועי" המשתמש בשיחה וגם יצירת תמונות ותבניות על פי מה שכבר הזינו לתוך ה-Whiteboard.

על פי זום, הבינה המלאכותית שלה פועלת לא רק על סמך המודלים שלה, אלא מתחברת למודלים נוספים כגון זה של GPT ו-Meta Llama 2 של חברת מטא (לשעבר פייסבוק).

כמו כן, זום מתחייבת לכך שה-AI לא שואב מידע מוקלט או כתוב מהשיחות, והוא גם מכובה כברירת מחדל, ורק מנהל הפגישה יכול להפעיל אותה.

Zoom AI היא לא האופציה היחידה

למרות שזום תציע את כל התכונות המתקדמות הללו ללא תשלום, טוב לדעת שיש בשוק מספר אפליקציות דומות שכבר יכולות להתחבר אליה.

לדוגמה, Otter.AI לזום יכולה גם היא לסכם שיחות, להעתיק באופן אוטומטי תמונות או מצגות משיחות זום, ליצור רשימות של מילות מפתח נפוצות (בדומה להצעות אותן גוגל מציגה בחלק מהחיפושים), לתייג את המשתתפים וליצור תמלול אוטומטי (אם כי תכונה זו קיימת בזום כבר מלפני זמן רב).

מעבר לכך גם ל-Otter.AI יש תכונות ספציפיות למחלקת המכירות הדומות למדי לאלו של זום.

Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG