apple-vision-pro (APPLE)

הבלבול הרב סביב סוגי המשקפיים החכמים רק הולך ומתגבר. אפל, מטא, TCL ושחקניות נוספות, משיקות עוד ועוד תכונות אבל בינתיים זה לא ממש תופס. AVMaster עושה לכם סדר.

 

"המאמצים המוקדמים" שולטים בתחום המשקפיים החכמים כפי שהם עושים בתחומים רבים אחרים, העניין הוא שתחום המשקפיים החכמים מדשדש ולא מצליח להיכנס למיינסטרים, לא משנה כמה מאמצים מושקעים בו. רבים היו רוצים לדעת יותר ואולי כדאי שידעו יותר מכיוון שיתכן מאוד שהיצרניות יפנו גם לסקטור הארגוני. 

החדשות הטובות הן שהמשקפיים החכמים ניתנים כיום לרכישה בקצת יותר מאלף שקלים. (אלא אם אתם חייבים את אלה של אפל, שהם בהחלט מרשימים ומעוצבים כצפוי מהמותג) 

דוגמא מצויינת תהיה משקפי ה-VR של חברת TCL, RayNeo Air 2 שנחתו לאחרונה בישראל. המשקפיים מבטיחים תצוגת מסך מלאה על מסך וירטואלי של לא פחות מ-201 אינץ' במחירים אטרקטיביים של 1,400-1,600 ₪ (לעומת 3,500 דולר לאלו של אפל). לפי "קפטן אינטרנט" (היום חלק מדה מרקר) התוצאות עדיין אינן מאוד מרשימות; מאתגר לעבוד עם המשקפיים באור יום, התמונה יוצאת מפוקוס כל פעם שמזיזים את הראש והעבודה על מחשב אפילו פחות נוחה, גם אם משתמשים באפליקציה הייעודית של TCL.

RayNeo by TCL

לא רק לגיימרים וחובבי סרטים

TCL כמו חלק לא מבוטל מהיצרניות, מתמקדות כיום במימושים של חובבי סרטים וגיימרים. אבל מה עם עבודה היברידית או אפילו העבודה ההיא של "פעם", במשרד? אחרי הכול, חברות הקונפרנס מתגאות בכך שהן מצליחות לצמצם את הגבול הווירטואלי בין המשתתפים באמצעות שימוש במספר מצלמות או מיקרופונים בשילוב אלגוריתמים חכמים לשיפור האודיו והוידאו. לכאורה מדובר במקום בו המשקפים החכמים מהסוג הנ"ל יכולים להשתלב באופן אורגני וטבעי. אז מדוע זה עדיין לא ממש קורה?

מסתבר שיש כבר חברות שדוחפות לשם. לא מדובר עדיין בזום או מיקרוסופט שרוב השוק מיישר איתן קו, אלא בחברות קטנות יותר כמו למשל Glue הגרמנית אשר מציעה שימוש בפלטפורמה בה תוכלו לקיים פגישות בחלל וירטואלי ולא בחלון קלאסי דו ממדי. החלל אותו מציעה Glue מאפשר בראש ובראשונה הדמיה הרבה יותר אמיתית של צליל היקפי. מעבר לכך ניתן להניח פתקים, לוחות עבודה ואובייקטים אחרים בתוך המרחב הווירטואלי, כך שכמה משתתפים יכולים לעבוד באופן פרטי מבלי להפריע לאחרים.

עוד פיצ'ר מעניין הוא "כניסה אחרי שעות העבודה". גם אם פספסתם את הפגישה, אתם יכולים לגשת אל המרחב המשותף ולראות מה נעשה בו. אם אתם לא רוצים להיכנס אליו באופן מלא, כל קבצי המדיה זמינים גם דרך אתר אינטרנט רגיל.

(Meta) Oculus Meta Quest 2

ומה מבחינת חומרה?

וGlue אומנם תומכת בשימוש במשקפיים העצמאיים של מטא (אוקלוס קווסט), אבל מדובר במשקפיים בגודל מלא ולא במשקפיים החדשים יותר המזכירים יותר משקפי שמש (למרות שגם הם לרוב מחייבים שימוש ביחידה נוספת המונחת על שולחן או צמודה לגוף). באופן דומה, השימוש במשקפיים הוא בלעדי למחשב PC או מק ולא ניתן לעבוד איתם דרך מכשירים ניידים.

ומה צופן העתיד?

עולם וירטואלי כמו זה של Glue אומנם "יושב בול" על האף של מי שמשתמש במשקפיים, אבל לא מדובר בהמצאה חדשה אלא בקונספט שקיים בערך מהימים בהם ניסו לשלב לראשונה ייצוג תלת ממדי בתוך דפדפן אינטרנט.

למעט יוצאי דופן כמו Second Life, עולמות וירטואליים שכאלו לא ממש שרדו. לכן משקפי ה-VR הפונים לקהל הרחב צריכים לעבור עוד כמה מחזורי חיים, וזה עוד לפני שדיברנו על הצורך להתרגל לעולמות מהסוג הזה או מציאת חלופה טכנולוגית טובה יותר.

 כל עוד המשקפיים ימשיכו להיות מוצר נישתי ויקר, לא סביר שחברות החומרה והתוכנה בתחום הקונפרנס יתלהבו מלהשקיע בהם, ולכן ההערכה שלנו היא שקודם נצטרך להגיע לאיזושהי נקודת מפנה כדי שזה יקרה ואולי נקודת המפנה היא בין פלטפורמה מתמחה לבין החומרה החדשנית או במילים פשוטות – מערכת פתוחה. 

Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG